Serveis

Aquí podeu trobar una mostra dels nostres serveis.

Infraestructures.

Realitzem treballs de millora i construcció d’infraestructures en el medi, com plataformes informatives, miradors i passeres, destinades a millores d’accessibilitat o a l’ús ecoturístic. Aquestes feines comencen amb una primera visita al client per conèixer els detalls de la construcció, com l’ús, ubicació i pressupost, i normalment l’acompanya una visita al lloc on es planteja la infraestructura, d’aquesta manera podem fer un pressupost més acurat i un disseny més adaptat a les característiques del lloc.

Es realitzen amb materials naturals en la seva majoria i es tenen en compte els factors climatològics per la seva durabilitat. En el cas de complementar les construccions de fusta amb pedra per estabilitzar terreny o construir algun mur o marge, emprèm materials de la zona per una millor integració.

Aquests treballs estan orientats a les infraestructures que depenen d’ens municipals, com ajuntaments i consells comarcals, però podem encarregar-nos de construccions similars per a particulars.

Realitzem treballs de manteniment de camins, desbrossat, reconstrucció de marges i manteniment o substitució d’elements d’indicació, com banderoles o postes de senyalització. El manteniment dels camins i senders es clau per la bona salut ecoturística del municipi oferint una imatge més endreçada i facilitant el pas a excursionistes i veïns.

Per l’execució dels treballs de manteniment i millora, primer visitem l’ens titular dels camins i sobre base cartogràfica i estudi tècnic dissenyem i triem els camins, parcel·les i boscos a netejar i millorar segons l’interès de l’ajuntament o propietari. Tenim diferents propostes com una execució bàsica de neteja i desbrossat fins a la creació de nous senders per arribar a punts d’interès, o la recuperació de camins antics mantenint l’estructura original d’aquest patrimoni. Aquesta darrera proposta també pot anar acompanyada de la senyalització i la col·locació de nous punts indicadors o panells interpretatius.

En aquest cas dels treballs realitzats en els camins de propietat municipal aquests es poden incloure dins de les subvencions del Pla de camins que la diputació de Lleida atorga als municipis de muntanya per la millora i manteniment d’aquests vials.

Us podem fer un pressupost a mida, per a un treball concret també podreu triar si contractar un pla de manteniment anual amb un pressupost més reduït i unes feines concretes com ja fan alguns ajuntaments de la comarca.

També realitzem treballs de tala específics en rodals on l’objectiu principal és la conservació i cal un treball acurat i quirúrgic, el que anomenem gestió forestal multifuncional, encaminada a mantenir els valors ecològics del bosc i treballant en l’adaptació als canvis per mitjà de la silvicultura.

Per diferents projectes i treballs realitzem seguiment i censos de fauna, vertebrada i invertebrada amb diferents mètodes ja establerts com el Sample Distance, i amb aparells electrònics com càmeres fotogràfiques, de foto parany amb IA, i visors tèrmics. Aquests seguiments permeten avaluar l’estat de les poblacions i determinar accions que busquen l’equilibri i la convivència. A més el seguiment a distància evita qualsevol tipus de molèstia sobretot en espècies sensibles.

Ens agrada donar a conèixer l’entorn en que treballem i millor coneixement ja sigui mitjançant activitats ecoturístiques com observació de fauna, tallers fotogràfics etc., o bé en jornades a l’aula per escoles que tinguin interès en apropar la natura als alumnes. Donem a conèixer la natura i ajudem a entendre el seu funcionament i la importància de la seva conservació.

Per les activitats exteriors en el medi natural disposem de les titulacions necessàries segons decret 56/2003 i estem inscrits al ROPEC, (Registre Oficial deProfessionals de l’Esport de Catalunya), disposem de les assegurances de responsabilitat civil i d’accidents necessaris en compliment del decret 56/2003 d’activitats fisicoesportives en el medi natural. En les activitats que realitzem en els dos parcs naturals disposem de les titulacions necessàries com a guies interpretadors i que atorga un coneixement estricte del medi on es desenvolupa.

Activitats com anar a veure la Brama del cérvol, espectacle sonor i visual únic i que te lloc en un període molt curt de la tardor, o l’observació ornitològica ens fan reconnectar amb la natura i que acompanyem amb material i guies divulgatives, infusions i café calent i telescopis per gaudir de la fauna sense que cap molèstia per ells.

La fotografia aèria ens aporta un coneixement més precís del terreny en temps real, ens ajuda a verificar el límits de les propietats i ens ofereix una visió del patrimoni que ens ajuda a interpretar-lo per poder planificar treballs de reconstrucció i millora. Sense oblidar l’ús de les imatges i vídeos per promocionar un negoci o territori.

També es de gran ajuda en la previsió de feines i treballs en llocs d’alçada on el dron pot arribar sense problema, com teulats per verificar el seu estat o torres elèctriques per comprovar l’estat dels suports del cablejat.

En aquest cas cal un estudi previ per preveure quines son les necessitats del treball, les característiques orogràfiques del terreny i la climatologia per la jornada de filmació, un cop es te clara l’actuació se sol·licita el permís necessari pel dia de treball.

Disposem de les llicències i permisos obligatoris requerits per AESA per poder operar amb drons, així com l’assegurança i la matricula.

També oferim activitats divulgatives i xerrades per treballar centres d’interès a l’ESO i sobre fauna, medi ambient i canvi climàtic a diferents escoles i associacions.

Activitats que estan pensades per donar a conèixer els diferents ecosistemes i les espècies de cada un d’ells. Conèixer és estimar i estimar és protegir.